Marius Chivu despre Jurnalismul de Calatorie

Aseara a fost un seminar organizat de catre http://changer.ro/how-much-to-pay-for-a-business-plan/ cu tema “level 2 creative writing“.

Invitatul si speakerul serii a fost Marius Chivu – http://changer.ro/creative-writing-prompts-using-dialogue/, jurnalist (editor Dilema Veche), critic literar si trainer pe partea de creative writing.

Sincer sa fiu nu stiam atat de multe despre Marius, citisem inainte 2-3 articole scrise de el aparute in Dilema Veche si am auzit de cartea acestuia. M-am dus la seminar pentru ca am avut o experienta faina de invatare la workshop-ul sustinut de catre Cristi Lupsa si jurnalul de calatorie si in general calatoriile ma atrag mult.

In loc sa povestesc eu cum a fost si despre ce a vorbit Marius vreau sa incerc ceva diferit, sa postez un scan dupa notitele mele facute la fata locului.

marius chivu dor

Mi-a placut mult Marius pentru povestile cu talc pe care le-a spus si sinceritatea / autenticitatea in transmiterea mesajului.

Raman dupa aceasta intalnire cu multe lucruri, ce m-a marcat cel mai tare au fost urmatoarele 3:

  • Nevoia de curiozitate necesara oricarui scriitor
  • Inocenta si naivitatea naratorului in scriitura de calator
  • Misterul pe care trebuie sa-l pastrezi pentru a atrage cititorul – trebuie sa invat sa pastrez deznodamantul unor povesti pentru mine.

Speak Your Mind

*