Solutie profitabila pentru ursii din Dambovita

Avem o situatie ce a fost ridicata la rang de “calamitate” de catre presa din Romania…

Un urs a ucis un braconier (in a sick way… how’s this a bad thing? 🙂 ) si acum e cautat, mai ceva ca teroristul Romaniei – Omar Hayssam, pentru a fi ucis.

Doar ca intre timp au aparut mai multi ursi si, din ceea ce am inteles eu din relatari, sunt prea multi ursi in zona respectiva si ar trebui redus numarul. Am inceput sa aud des cuvintele redusi, omorati si alte nebunii de genul acesta.

Intr-o discutie am venit cu o idee ceva mai buna, mai profitabila… pentru cei care zic sus si tare ca nu se poate face nimic. Prin multe carti de dezvoltare personala ni se recomanda sa inlocuim cuvantul problema cu oportunitate.

Ei bine, situatia in cazul acesta este chiar o oportunitate… sa va explic pe scurt.

Nu e un secret pentru nimeni ca, familii bogate din alte tari vin sau ar veni (daca li s-ar oferi ocazia) la vanat de ursi in Romania.

Ba mai mult, din cate stiu eu, o astfel de vanatoare e al naibii de scumpa – undeva la 30 000 euro ar putea fi pretul de intrare intr-un astfel de concurs.

Insa ursii sa nu fie ucisi, ursii sa fie vanati cu tranchilizante; fiecare participant sa aibe alt marker pe tranchilizant. Cel ce doboara cel mai multi ursi – sa primeasca o medalie de la statul roman sau o nebunie de genul acesta, recunoscuta oficial.

Asa ca ajungi cu mai multi ursi tranchilizati, calculezi exact cati ar trebui sa ramana in acea zona si… in loc sa-i omori, ii exporti.

Ii vinzi, intr-o forma sau alta, unor tari precum Germania, Spania, Italia… unde ursii au devenit subiect de istorie, aproape.

Banii rezultati ii reinvestesti in padurea / zona respectiva si brusc ai avea un buget de… 500 000 euro, pentru urmatorii 5 ani pentru zona respectiva, doar dintr-o activitate de genul.

Dupa 5 ani reiei tot procesul.

Simplu, eficient… creativ.

Dar nu! Noi, hai, sa fim banaieri si sa-i omoram… ca si asa in multe tari din Europa sunt specii protejate.

Si sincer, ursul ce este vanat acum pentru ca a ucis un braconier ar trebui sa fie transformat in statuie ce sa serveasca drept avertizare, cu un mesaj de genul: “Nu mi-a convenit ca m-ai vanat ilegal asa ca am luat atitudine”. A ucis un braconier si a mobilizat o armata in cautarea sa… O fi bun la de-a v-ati ascunselea.

Acest articol este un pamflet… Sau nu 🙂

Stiri despre atacurile ursilor din zona Arges: reddit do my homework for me / advantages and disadvantages of doing homework / creative writing and publishing masters

                                                                                                                                          diploma in creative writing south africa

 

Comments

  1. N-auzi ca nu e nimeni interesat sa ni-i cumpere chiar daca ei n-au ursi? E usor sa stai in scaun la birou si sa comentezi problema ursilor fara a fi in locul celor care sunt nevoiti sa traiasca cu ei.

Speak Your Mind

*