Primul pas in dezvoltarea personala

Ma gandeam zilele astea care ar fi primul pas care trebuie sa-l faci in dezvoltarea ta personala, si mi-am dat seama ca e doar unul. Dar care se arata-n ipostaze diferite…

personal-development[1]

Cred ca primul, si totodata cel mai important si greu de facut pas in propria dezvoltare este sa renunti la propriul orgoliu (infantil cateodata)

Dar si pentru a renunta la acesta sunt doua variante.

Prima ar fi sa ajungi la un nivel atat de jos incat sa realizezi ca nu se poate mai jos de atat, si sa incepi sa faci lucruri stiind ca nu ai nimic de pierdut, astfel inalturand propriul orgoliu.

A doua, si cea mai grea dar si mai “de efect”, dupa parerea mea. este sa zici ca ai gresit si trebuie sa inveti, sa inveti sa stii cand gresesti, si sa realizezi ca viata ta depinde doar de tine.

Plus ca nimanui nu-i plac orgoliosii, iar cand esti orgolios te gandesti ca toti iti sunt inferiori, si tu esti buricul pamantului. Cand defapt sunt in jurul nostru atatia oameni care sunt mai valorosi poate ca noi, sau pur si simplu oameni de la care ai avea enorm de multe de invatat intr-un anumit domeniu.

Pana cand nu renunti la orgoliu nu o sa poti zice niciodata, sunt un prost si trebuie sa ma schimb, trebuie sa iau in propria-mi mana fraiele propriului destin, altfel voi fi doar un sclav intr-o lume condunsa de altii.

Propriul orgoliu te face sa zici ca nu ai nevoie de schimbare, ca tu esti bine asa cum esti cu toate ca in fiecare seara poate tot singur si nefericit adormi, cand tu defapt visezi la femeia visurilor langa tine, si sa adormi cu un sentiment de implinire, trezindu-te a doua zi dornic de viata.

Asta e primul, si poate cel mai important pas…

Odata ce ai realizat ca vrei sa te schimbi o sa gasesti tot ce ai nevoie pentru a face asta, o sa observi in jurul tau oameni interesanti, pe internet MII! de articole care sa te ajute, carti pe care sa le copii.

Sunt atat de multe oportunitati de dezvoltare personala incat trebuie doar sa vrei.

 

Daca ai facut deja primul pas, iti urez succes in continuare. Daca consideri ca inca nu ai nevoie sa te schimbi, si ca esti perfect iti doresc sa fii fericit in continuare…

 

 

essay ready meals

Speak Your Mind

*