Prea multe teorii ale conspiratiei

Prea multa teorie a conspiratiei.

De o bucata de vreme aud din ce in ce mai multa lume lume vorbind, pe strada, pe la metrou, pe la cafele, prin ratb, in tramvai si mai oriunde poti vedea (si asculta fara sa vrei) lumea socializand, vei auzi si discutii despre teorii conspirative.

conspiratie

Astazi am facut un drum de 6 ore + cu trenul si inca vreo ora sa ajung acasa de la gara si am putut asculta din plin discutii de genul acesta.

Inainte sa zici ca sunt vreun paranoic si aud teorii conspirative, vreau sa te asigur ca nu e cazul, poate nu era o discutie doar despre asta (ca nu m-am alaturat niciuneia).

Dupa cum ziceam in cele 7-8 ore petrecute astazi in trafic, am auzit cam asa:

1. Una bucata teorie conspirativa apropo de internet.

Cum ca este o modalitate de control al tinerilor si prin aceasta suntem spalati pe creier

2. O alta portie de teorie conspirativa apropo de lipsa unei forte armate puternice din partea Romaniei si cum aceasta va duce la un atac asupra noastra-n viitorul foarte apropiat.

3. Cum suntem noi urmariti prin televiziunea moderna si cum fiecare televizor are o camera ascunsa pe undeva (am mai auzit-o de cateva ori, cu alte ocazii).

4. Vreo 5 discutii despre politica conspirativa din Romania.

Discutii printre care amintesc de Basescu si rolul lui in revolutia din 89.

Alta discutie era despre cum nu stiu ce cheie / cod de la averea lui Ceausescu este la Sergiu Nicolaescu.

Inca vreo 3 in care nu am inteles exact ce discutau doar ca am auzit cuvintele iluminati si “Basescu”; “Iliescu” si bineinteles “Oprescu”.

Sunt curios cum de nimeni nu comenta astazi victoria lui Putin, in fine… 🙂

Revenind totusi, ce anume ne face sa credem in astfel de teorii conspirative si mai ales de ce anume unii oameni aleg sa vorbeasca des si cu multa implicare despre aceasta. Si cum aceasta este cauza pentru [insert random bad word about ourselves here…].

Cred toate discutiile astea despre teorii conspirative reprezinta intr-o mare masura o fuga (de responsabilitate) si un pas de lasitate pana la un punct.

Pentru ca pentru mine, asta e ultima varianta pentru care-si plang de mila, atunci cand vad in aceste teorii un motiv pentru esecul lor. S-au saturat ori nu mai au pe cine sa dea vina, sau poate nu-i mai crede lumea si au inceput sa apeleze la ceva mai “maret”.

Au inceput sa apeleze la asa numitele teorii conspirative pentru a putea fi absolviti de orice vina.

“Cum frate sa faci ceva cand aia omoara mii de oameni doar pentru petrolul din Iraq.”

Nu sunt nici vreun naiv si cred ca multe din teoriile actuale au un miez mai mare sau mai mic de adevar si totusi, din cauza asta nu mai poti tu sa-ti urmaresti visele…?

Vrei sa nu mai fii afectat din multele teorii conspirative?

 

 

Sigur vrei asta?

 

 

 

FII AUTENTIC!

 

Fa asta si probabil ar disparea foarte multe din teoriile conspirative ce-s la tot pasul. Apoi daca tot esti paranoic si nu-ti poti trai viata din cauza efectelor, eu zic sa te apuci sa castigi putere si astfel sa ajungi la dedesubturile acestora.

Pentru ca puterea sta la baza majoritatii dintre aceste teorii.

Cat despre cele legate de manipularea/ urmarirea/ influentarea noastra pot sa-ti zic doar un BINE AI VENIT in secolul XXI. Daca pana acum nu te-ai prins ca suntem (sau se incearca) manipularea noastra uita-te putin la Biserica si la OTV.

Asa ca mai lasa prostiile si apuca-te de treaba, traieste-ti viata, renunta la frici, fii autentic, fii un tu ce mereu evolueaza si progreseaza ca fiinta umana.

Lasa-i pe altii sa-si faca griji legat de aceste teorii si tu bucura-te de viata…

Daca insa vrei, totusi, sa afli mai multe teorii de genul poti consulta Wikipedia si pentru cele mai populare Wierd.

sursa foto

Trackbacks

  1. Prea multe teorii ale conspiratiei – Changer…

    Din ce in ce mai multe teorii ale conspiratiei prin jurul nostru si lume care vorbe tot mai des despre ele. Astazi am auzit peste 8-9 astfel de discutii. Parerea mea despre ele….

Speak Your Mind

*