Nu o sa poti

As vrea sa am un moment frumos pentru fiecare persoana care-mi spune ca nu o sa pot…

De fel, stiu ca sunt un optimist incurabil, genul de persoana care crede ca poate face orice din si prin  lumea asta (daca sunt dispus sa platesc pretul aferent).

Orice idee e buna si demna de pus in practica, doar ca asta ne omoara pe toti… practica.

O sa fac bani, o sa ma plimb prin lume, o sa pot spune despre mine ca mi-am trait viata cu aceleratia la maxim.

Dar pe parcurs mereu mai apare cate cineva care-mi spune… Nu poti, esti naiv, esti prostut, esti idiot, esti copil, esti mic, nu se poate, nu a mai reusit nimeni sa faca asta, nu ai relatii, nu cunosti pe nimeni, NU AI BANI, nu o sa te ajute nimeni, esti un nimeni, nu esti indeajuns de disciplinat, nu ai facut nimic pana acum, cine esti tu sa faci asta…

Si in caz ca nu ai ajuns inca in depresie citind cele de mai sus, pot sa mai scriu muuulte altele. Ironia e ca toate mi-au fost zise la un moment dat….

Ironia si mai mare e ca stiu ca o sa-mi fie greu, stiu ca nu am facut “mare” lucru, stiu ca… si ca… Diferenta sta insa in vointa si respectul fata de sine…

Nu stiu tu ce vrei de la tine, insa eu pe la vreo 30+ ani vreau sa ies la pensie. Sa am suficienti bani incat sa fac doar ce vreau. Ba mai mult, banii aia suficienti sa-i fac intr-un mod in care sa fiu “ok cu mine insumi” (a se citi fara a pupa in fund un sef mai mare pentru promovare).

Asa ca te rog eu, data viitoare cand cineva iti zice ca nu poti, mergi mai departe.

Mereu o sa fie unii care o sa-ti zica lucrurile astea si in caz ca te uiti la ei, intreaba-te ce au facut ei? Cine sunt ei sa-ti zica scuzele astea?

Sunt genul de persoane pe care tu le admiri si vrei sa devii? Sau sunt persoane care cauta scuze, oameni ce au renuntat la lupta si trag in jos pe oricine incearca sa devina “mai buni” ca ei?

Sunt de parere ca daca tot e sa visezi… DE CE sa nu o faci in stil mare?

Vorba americanilor: “Rich people dare to dream big, poor people think small.”

Pe final vreau sa te las cu un speech din Rocky… Genul de speech ce mereu ma face sa-mi doresc mai mult si in acelasi timp sa stiu ca pot…

sursa foto

Comments

  1. Stii ca drumul cel mai greu este ales de tot mai putini?Iar cand unul dintre cei din grup (turma) se detaseaza de ei si alege o alta cale, ce crezi ca fac ceilalti?Stau si il privesc.Apoi?Apoi alearga dupa el, o iau inainte si incearca sa ii puna obstacole.Nu cumva sa ajunga mai departe decat ei.

    Cam asta fac oamenii in zilele noastre.Cei mai multi sunt experti in a arunca propriile frustrari, stari de plictiseala, depresie, suferinta in carca celor care ii inconjoara.

    Articolul tau este bun, motivational, dar oare daca oamenii isi spun “de astazi nu mai aud nimic din ce mi se spune negativ” , chiar nu vor mai auzi?Mintea si gandurile se vor indrepta tot asupra sugestiilor ce li s-au tot repetat “nu poti.nu esti capabil… greu..etc”

Speak Your Mind

*