Ingredientul secret: Actiunea

Intr-o zi te uiti la propria viata si iti dai seama ca nu e deloc cum ai vrea sa fie. Te hotarasti ca vrei sa schimbi ceva si incepi sa citesti.

Incepi sa citesti despre dezvoltare personala si ajungi poate pe blogul acesta, sau pe altul, sau te surprinzi citind o carte de “self-help”.

Zilele trec si tu devii din ce in ce mai entuziasmat, din ce in ce mai motivat.

Citesti mult despre motivatie, citesti citate ale unor oameni mari ca Mark Twain, Albert Enstein si brusc incepi sa simti ca ai mai multa energie si iti vin tot felul de idei.

Te apuci si iti faci planuri, te joci cu propriile idei si poate incepi sa visezi cum le vei pune in practica.

Incepi sa gandesti pozitiv si sa-ti imbunatatesti tot mai mult din stilul de viata, per ansamblu devii putin mai fericit…

Continui sa te motivezi, sa cauti informatii si sa citesti, sa iei notite, sa povestesti prietenilor ce ai mai descoperit. Brusc cei din jurul tau incep sa te vada ca pe un om cu mai multa valoare si te apreciaza, tu ai o imagine mai buna despre tine si continui in felul asta.

Capcana e sa continui doar in felul asta, doar sa citesti, doar sa afli informatii si doar sa-ti faci planuri.

Capcana e sa nu faci niciodata urmatorul pas…

Sa treci naibii la actiune!

Pe masura ce vei gasi tot mai multa informatie e posibil sa devina aceasta o noua zona de confort pentru tine, e posibil ca niciodata sa nu treci la actiune.

Ba mai mult acum ca stii si crezi ca se poate, e probabil sa te simti mai prost ca inainte, sa devii mai nefericit fata de momentul in care ai inceput acest proces de dezvoltare personala.

Si stiu asta pentru ca am fost acolo, inca sunt pe alocuri. Inca nu muncesc cum ar trebui (sau cum as vrea) sa o fac. Inca imi fac planuri care doar asta raman, Planuri. Inca visez cu ochii deschisi.

Dar asta nu inseamna ca ma opresc din citit, din documentat, doar ca de-a lungul timpului am adaugat un element in meniul zilnic de dezvoltare personala, e un condiment minune, ce transforma orice mancare intr-o opera “culinara” de 5 stele Michelin.

E un condiment simplu, ce ar trebui sa vina de la sine. Si in caz ca nu vine… il poti forta, apucandu-te de un lucru si tinandu-te de el pana intri in starea respectiva…

Condimentul elementar, fara de care nu se poate face nimic frumos in lumea asta, este…

ACTIUNEA!

Asa ca drag consumator de dezvoltare personala, te invit sa-ti modifici planul, meniul sau cum mai vrei tu sa-i spui si dupa fiecare lucru citit sa treci la experimentarea lui. Sa treci la actiune, MEREU!

sursa foto

Trackbacks

  1. Ingredientul secret- Actiunea – Changer…

    Condimentul elementar, fara de care nu se poate face nimic frumos in lumea asta, este… ACTIUNEA!…

  2. […] Ingredientul secret: Actiunea | Changer […]

Speak Your Mind

*