Fara munca nu se poate?

Toata lumea vrea sa se imbogateasca, sa traiasca vieti palpitante. Toti vrem sa fim inconjurati de oameni care ne admira, dar totusi mai nimeni nu vrea sa lucreze pentru asta.

Daca ar putea veni zana succesului si sa dea din bagheta magica iar ca prin minune sa fim toti oameni de succes, sa putem sta cu burta la soare pe vreo plaja in Tenerife, ar fi.. PERFECT!

Nimeni nu vrea sa mai munceasca pentru nimic, toti ar vrea sa-si gaseasca mici sclavi care sa lucreze pentru ei, pe gratis daca s-ar putea, si fara sa comenteze prea mult. Sa fie ca niste soldatei care nu pun niciodata intrebari ci doar executa.

Unde a disparut munca pentru propriile vise, transpiratia ce sta la baza realizarii lor?

Micile sacrificii ce puse cap la cap iti mai furau cate o noapte de somn, iar tu a doua zi dupa 20 de ore de munca sa exclami fericit si plin de entuziasm… BRAVO!!!

Ce s-a intamplat cu urmarirea unui vis, iar satisfactia din atingerea lui sa stea exact in drumul parcurs pentru a ajunge acolo.

Cred cu tarie ca orice lucru pentru care nu muncesti, nu ajungi sa-l apreciezi la adevarata valoare. Daca ar trebui sa platesti pentru fiecare pas pe care-l faci pe acest pamant, consider ca ai da mai multa atentie mersului.

Cu toata manelaria asta am inceput sa credem ca orice se poate obtine furand, totul poate fi schimbat in favoarea noastra, universul comploteaza pentru ca noi sa reusim fara un strop de efort. DA DE UNDE!

Va zic astea din perspectiva unuia care considera ca intr-un fel nu ar fi trebuit sa termine liceul, asta daca ar fi fost cu adevarat strict si s-ar fi depunctat absentele si toate chestiile de genul. Doar de la activitatiile extracurriculare din cadrul scolii ar fi trebuit sa fiu exmatriculat  (mai ales ca, plecam cate o saptamana la unele conferinte sau proiecte).

Ne-am invatat sa primim usor ceea ce vrem, sa nu muncim pentru nimic, sa cerem ajutorul inainte de a fi incercat noi insine.

Si lucrurile nu stau cam asa.

Din pacate te lovesti de astea cand ajungi in lumea mare, si mai dai si peste oameni de succes, peste oameni care chiar fac ceva cu viata lor, iar timpul este pentru ei una din cele mai de pret resurse.

Dar hey, nu toata lumea trebuie sa traiasca o viata de succes si implinitoare, nu te obliga nimeni sa ai viata pe care ti-o doresti, trebuie tu sa vii cu initiativa si sa pui osul la treaba, si crede-ma ca banii nu sunt o ecuatie atat de mare in implinirea asta.

Comments

 1. Pasiune! Asta zic eu ca trebuie. Din ea se genereaza si perseverenta necesara punerii osului la treaba.

  Sau in loc de pasiune, cel putin un scop final motivant care sa puna in miscare totul.

  Dar nu au disparut treburile astea, poate te uiti doar la cei care nu o fac 🙂

  Apropo, tema asta a ta are ACELEASI nuante cu cea la care lucrez eu de zor sa o fac la mine: negru, portocaliu si verde. 🙂

 2. Razvan Olaru says:

  Nu am zis ca au disparut, ci doar s-a creat o atitudine paguboasa de genul asta 🙂

  (Abia astept sa vad tema 🙂 )

 3. sunt exact de aceeasi parere …si se poate trai foarte bine si fara munca …serviciul nu-ti da timpul necesar sa te gandesti la ceea ce vrei cu adevarat ! Exista afaceri care pleaca de la 0 trebuie doar sa le cauti !

Trackbacks

 1. […] This post was mentioned on Twitter by Razvan Olaru, Razvan Olaru. Razvan Olaru said: Fara munca nu se poate? http://goo.gl/fb/mxbg8 […]

 2. […] care-l obtine in viata se face in urma unui efort. Efortul reprezinta plata. Poate fi exprimat in munca, timp, rabdare, durere, bani […]

 3. […] treabă bună. Pare-mi-se mie sau lenea asta a devenit cruntă după ‘89? Înainte oamenii puneau osul la muncă, mai de nevoie, mai obligaţi. Însă odată cu “eliberarea” s-au eliberat şi o groază de […]

Speak Your Mind

*