Cate esecuri induri?

Ma tot gandesc la cate esecuri induram pana sa spunem stop.

Prin cate incercari trebuie sa trecem ca sa renuntam.

Zilele astea am inceput sa lucrez la un nou proiect, un blog in engleza, pe numele lui http://changer.ro/research-paper-for-purchase/.

Nu am mai scris in engleza de prea mult timp, abia mai stiu sa ma exprim, probabil pentru un nativ englez, textele mele suna mai ceva ca romana scrisa de un arab / chinez.

Corect gramatical si fara esenta, fara suflu, fara pasiune.

Ma obsedeaza gandul asta, cate esecuri trebuie sa induri pentru a a te opri, cine spune cand sa te opresti, cand e bine sa te opresti?

Cred ca am invatat sa obtinem prea usor lucrurile, am invatam sa renuntam prea repede.

Doar o intrebare. Te provoc la o introspectie, de obicei, de cate ori incerci pana sa renunti?

Esti un Edison ce face 1000 de incercari, sau incerci de 2-3-4 ori apoi zici ca e greu, ca nu se poate si treci la alta provocare?

Nu cred ca e o varianta buna si  una rea… Sunt doar lucruri care se intampla. Unele lucruri se obtin mai greu, tocmai pentru a se vedea cine poate trece peste provocari.

Imagineaza-ti sa urci pe Everest cu lejeritatea cu care ajungi pe Varful Omu, nu ar mai reprezenta nici o provocare, nu ai mai vedea oameni ce au facut din atingerea varfului Everest un scop in viata.

Doar niste ganduri de sambata dimineata…

Te las cu un scurt video in care vedem o alergatoare care cade, revine si castiga apoi cursa.

Comments

 1. Cred ca lucrurile sunt mai complicate. Pentru unii a ajunge pe Omu sau Everest e la fel de greu daca nu au urcat in viata lor nici macar pe un deal.
  Cred ca depinde si ce faci. O persoana poate renunta relativ repede daca face ceva ce “trebuie” facut, ceva ce nu-i face nici o placere, dar poate insista de 1000 de ori daca face ce ii place.
  Imi inchipui o persoana care incearca sa faca un puzzle pentru copii de cateva zeci de piese cel mult si neavand nici o placere in asta dupa cateva piese carora nu le gaseste locul renunta. Iar o alta persoana caruia ii place sa reconstituie aceste imagini incearca piesa dupa piesa si rezolva un puzzle de cateva mii de piese. Iti spun din proprie experienta ca atunci cand te vezi prima oara in fata a 2000 de piese primul gand e ca nu vei reusi niciodata sa pui fiecare din acele mici piese la locul cuvenit.

  • Razvan Olaru says:

   M-am uitat de curand la un puzzle de 1000 de piese si am avut aceasi senzatie 🙂
   Mai ales ca era o opera semnata Da Vinci,
   Si sunt sigur ca unele dintre putinele lucruri care fac diferenta intre perseverenta si renuntare este pasiunea 🙂

Trackbacks

 1. […] zboara iar gandul la cate esecuri induri pana sa renunti. Octavian Paler zicea ca omul e mai maret cu cat incearca mai mult […]

Speak Your Mind

*