Cand te-ai lasat provocat ultima data?

Zilele trecute am tot vorbit despre motivatie, si ceea ce ma impinge sau nu de la spate sa fac lucrurile pe care le fac.

Astazi, mai spre dimineata am citit si facut exercitiul din postul lui how to help my child with homework cu titlul “http://changer.ro/hire-someone-to-help-with-business-plan/“, iar drept rezultat, la exercitiul lui pentru descoperirea valorilor, mi-a iesit (drept top 3 valori): Aventura, Distractie si Relatii Personale.

Ceva mai tarziu am vazut o oportunitate, sau cel putin eu asa am simtit-o pentru un training (va mai tin putin in suspans) si am dat un mail prin care imi “explicam” situatia si cum ca as vrea sa particip.

Ei bine mi s-a raspuns cu o provocare ce m-a facut sa caut solutii, sa testez teorii si mai ales sa vorbesc cu prietenii, mereu mi-a placut sa iau legatura cu prietenii pentru sfaturi.

Mi-am dat seama apoi cat de rar ne lasam motivati de provocari si totusi acestea sunt mereu prezente in jurul nostru, trebuie doar sa le observam sau sa le “declansam”.

Tu cat de des te lasi provocat de cei din jurul tau?

Sau cat de des transformi lucrurile in provocari?

Nu vorbesc acum de provocari ca si forma de manipulare, sunt foarte multe care doar asta sunt, insa stiu ca si tu si eu avem un creier si o experienta in spate care ne lasa sa vedem care-s cele ce vor sa manipuleze, si atat!

Si chiar daca nu le vezi la timp… E O EXPERIENTA IN PLUS!

Poate fi o lectie pe care tu o inveti la un cost foarte redus acum!

Primul pas pe care ar trebui sa-l faci cand ti se ofera o provocare, e sa te gandesti ce inseamna exact acea provocare!

Intreaba-ti prietenii ce ar face ei in situatia data si de ce?

Ce ar avea de castigat persoana care te-a provocat?

Ce ai avea tu de castigat?

Si mai ales…

SE MERITA?

Care a fost ultima provocare care te-a scos din zona de confort?

Trackbacks

  1. […] acum câteva luni despre “Când te-ai lăsat provocat ultima dată?” şi simt că asta e următoarea mea […]

  2. […] cum povesteam acum ceva vreme, cred ca ne lasam prea rar provocati, ei bine… acesta va fi provocarea anului 2012 in ceea ce priveste […]

Speak Your Mind

*