Aceiasi oameni ce stau si asteapta

Te plimbi prin orasul de bastina, te uiti pe stradutele ce s-au mai schimbat in timp, a mai aparut o casa noua sau poate s-a mai renovat una ce-ti era draga cu spiritul ei batranesc.

Plimbandu-te, ajungi aproape de un loc pe care-l stii bine, obisnuiai sa mai stai cu oamenii la vorba, la o punga de seminte, poate o bere, si sa vorbesti despre diverse subiecte.

Si mai ales vorbeati despre cum o sa cuceriti voi lumea!

Te apropii de locul cu pricina si incepi sa auzi rasete si galagie, auzi aceleasi discutii si iti spui in gand “ce bine ca nu au murit traditiile”, te bucuri de copii ce v-au luat locul.

Odata ajuns la locul cu pricina insa, simti un fior ce-ti strabate coloana, ii vezi pe ei!

Aceiasi oameni cu, care imparteai si tu punga de seminte, si sticla de cola sau bere, ce stau acum pe o banca din fibra de sticla si nu pe vechiul lemn ce a fost martor la atatea discutii.

Sunt mai batrani acum, unii au chelie si o poarta cu mandrie, altii au invatat sa se mai imbrace si nu-si mai iau camasa la pantalonii de treining, unii chiar arata mai bine, mai mari, mai maturi.

Pana si punga de seminte nu mai e la fel, acum Nutline-ul tine loc pungii cu seminte vrac cumparate de la magazinul din colt.

Ii saluti si te alaturi lor pentru 5 minute, realizezi ca sunt aceleasi discutii, vorbesc despre cum ei o sa darame lumea, despre cum o sa calatoreasca si o sa viziteze tot globul asta mic numit Pamant…

Doar daca ar fi avut mai multi bani, sau poate mai multe relatii.. Sigur una din astea doua e de fapt problema.

Mai multi bani sau mai multe relatii…

Incerci sa le spui de cutarescu, cum ca el a reusit, si acum e prin America si duce o viata buna. Inevitabil cineva te intrerupe, si iti spune de nu stiu ce matusa sau unchi ce l-a ajutat sa ajunga acolo. Cum ca el de fapt niciodata nu a fost sarac, si mereu a fost ajutat de parinti…

Iti zici ca trebuie sa fugi de acolo, si ramai surprins cum au trecut anii, si au trecut multi pe acolo, insa ei raman, si povestesc mereu de aceleasi lucruri.

Despre politicenii corupti, despre cum candva preturile erau mai mici si parca nici copii nu erau asa obraznici ca-n ziua de astazi…

A trecut timpul si ei si-au acceptat menirea de a povesti seara de seara, weekend de weekend pe banca din fata blocului, despre toate nebuniile posibile si despre cat de mari ar fi fost ei daca ar avea ceva mai multi bani sau 2-3 relatii-n plus.

Si parca stau si asteapta, dar nu te asteptau sigur pe tine… Asteapta o schimbare ce nu a venit insa in ultimii 10-12 ani…

Au un avantaj totusi, in tot acest timp au invatat macar sa fie rabdatori si sa zica cu tarie acum, ca mereu e vina altcuiva…

Dar tu… Tu, pe cine astepti?

Comments

  1. he he, eterna poveste…

Trackbacks

  1. […] că ei mereu așteaptă ceva sau pe cineva. Pentru că ei știu cum stă […]

Speak Your Mind

*